Kuchnia

na słodko

Składniki : 2 czekolady mleczne 100g, 10 małych balonów, szklanka cukru pudru, 2-3 łyżki soku z cytryny, 1-2 łyżki gorącej wody, żółte draże.

Przygotowanie : Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Napompuj balony bardzo lekko, zwiąż. Zamocz balon do połowy w czekoladzie, połóż na pergaminie i pozostaw do zastygnięcia. Delikatnie usuń balon z czekolady ( robiłam to tak ze pierwsze przecięłam balon , potem delikatnie za pomocą pincety wyciągam go) . Połącz cukier puder z gorącą wodą i sokiem z cytryny. Dokładnie wymieszaj tak aby powstał gładki lukier. Wypełni środek czekolady lukrem połóż na środek żółtego draża. Pozostaw do stwardnienia lukru.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation