Kuchnia

cooking .

Fasolę należy gotować w tej samej wodzie, w której się moczyła, aby nie tracić cennych wartości odżywczych. Mocz 12 godzin a potem gotuj do miękkości.


Składniki:


na blat do pizzy

195g zmielonej czerwonej fasoli - u mnie z puszki
2 jajka od szczęśliwej kurki
Cebula
Ząbek czosnku
60g skrobii kukurydzianej
35g zmielonego siemienia lnianego
Łyżeczka proszku do pieczenia
Sól, pieprz, oregano



na pizzę

SOS POMIDOROWY (TUTAJ przykładowy przepis na sos)
Ser żółty (odrobinka - tym bardziej można sobie darować ;) )
4 pieczarki
10 pomidorków daktylowych
Cebula

Przygotowanie

Fasolę z puszki płuczemy i mielimy. Do tego dodajemy resztę składników, pokrojoną cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy na jednolitą masę. Pieczemy w sylikonowej foremce na 180 stopni przez 35-45 minut. Studzimy całkowicie i wtedy wypiek możemy podzielić na dwa blaty do pizzy. Sos przygotowujemy tak jak w przepisie z tym, że dodajemy oregano. Pieczarki i cebulkę podduszamy na patelni bez tłuszczu i lekko solimy. Ingrediencje nakładamy na blat do pizzy i pieczemy na 190 stopni przez 15-20 minut.

Powiem tak - w przypadku mega ochoty na pizzę podczas diety można się tym przepisem śmiało ratować. Jest to zdecydowanie substytut i tak to należy traktować. Pizza jest podobna do prawdziwej z uwagi na to co na niej leży i na cudny zapach oregano połączony z aromatem pomidorów. Daje radę ;)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation