Kuchnia

cooking .

Sałatka z rukolą i pomarańczą | idealna na poświąteczne obżarsto! :)





Składniki:

1 pomarańcza
3-4 liście sałaty lodowej
2 garście rukoli
1 mała czerwona cebula
garść orzechów włoskich





Dressing

3 łyżki oliwy
1 łyżkę miodu
1 łyżkę octu balsamicznego
1 łyżeczkę musztardy
ew. sól do smaku



Sposób przygotowania:
Sałatę lodową porwać w nieduże kawałki, podobnie postąpić z rukolą. Cebulę pokroić w piórka. Pomarańczę obrać i podzielić na cząstki. Sałaty i pomarańcze delikatnie wymieszać i posypać to wszystko posiekanymi orzechami.
Składniki dressingu wlać do słoiczka i energicznie potrząsać. Składniki sałatki zalać dressingiem i wymieszać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation