Kuchnia

Przetwory dzemory

Marynowany czosnek

Składniki
* obrane ząbki czosnku
* ocet winny
* suszona bazylia, oregano i tymianek- po pół łyżeczki
* sól- szczypta
* pieprz najlepiej w ziarnkach ale może być szczypta mielonego
* liść laurowy- jeden
* ziele angielskie- ziarnko
* gorczyca- odrobina
* olej lub oliwa
* woda


I tak:
Ząbki czosnku kładziemy do słoika.
Wszystkich płynów ma być tyle by je zakryło.
W tym:
1/3 octu
1/3 wody
1/3 oleju

ja dałam po łyżeczce ziół, ale proponuję jednak dać po pół łyżeczki z każdego ziółka

Robiony w małych słoiczkach.

Pasteryzować 20 minut.
Czosnek będzie miał kolor zielono- niebieski od wszystkich przypraw.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation