Kuchnia

Kulinaria

będąc na diecie wcale nie oznacza, ze musimy zrezygnować z naszych ulubionych potraw. wystarczy odrobinę "odchudzić" nasz stary przepis i wyczarować w ten sposób pyszne danie, które z pewnością nie zaszkodzi naszej sylwetce.

w prosty sposób możemy właśnie zmodyfikować przepis na gołąbki.



do przyrządzenia potrzebne nam będzie:

8 dużych liści kapusty
4 łyżki chudego mleka
łyżeczka koncentratu pomidorowego
sól, pieprz do smaku
farsz:

30 dag mięsa mielonego z indyka
białko jaja
mała cebula
2 kromki czerstwej bułki
1/3 szklanki mleka
łyżka oleju
koperek
sól, pieprz do smaku
sposób przyrządzenia:

do mielonego mięsa drobiowego dodać odciśniętą bułkę i białko, cebulę i posiekany koperek. doprawić solą i pieprzem.

liście kapusty umyć, sparzyć gorącą wodą, a następnie zawijać w nie farsz. gołąbki ułożyć w rondelku, podlać wodą wymieszaną z koncentratem, a następnie dusić kilka minut na słabym ogniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation