Kuchnia

Kuchnia

grillowany kotlet z łososia z masłem żurawinowo-musztardowym
składniki do przygotowania dla czterech osób:

na masło żurawinowo-musztardowe:
100 g miękkiego masła
2 łyżki ziarnistej musztardy
1 łyżeczka startej skórki z pomarańczy z uprawy organicznej
sól, pieprz
40 g suszonych cranberries (żurawin amerykańskich)

ponadto to:
- 4 kotlety z łososia
kilka kropli oleju
sól, różowy pieprz
według gustu – mięta lub pomarańcza do przybrania

przygotowanie:

masło utrzeć z musztardą i skórką z pomarańczy. przyprawić odrobiną soli i pieprzu, cranberries drobno posiekać i dodać do masła. masło schłodzić.
kotlety z łososia posmarować olejem. piec z obu stron na rozgrzanym grillu na węgiel drzewny przez ok. 3 minuty. kotlety przyprawić solą i różowym pieprzem. podawać z masłem żurawinowo-musztardowym. przybrać miętą i pomarańczami
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation