Kuchnia

Ciasta

Sernik Anastazji

Składniki:
CIASTO
4 szklanki mąki pszennej
10 dag smalcu
10 dag margaryny
4 jajka
1 szklanka cukru pudru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
kwaśna śmietana (tyle, ile zabierze ciasto)
szczypta soli

MASA SEROWA
1 kg zmielonego białego sera
2 łyżki mąki ziemniaczanej lub jeden budyń
½ szklanki mleka
3 jajka
ok. 1 szklanki cukru kryształu
½ kostki masła
1 cukier waniliowy
Wykonanie:
CIASTO
Mąkę z tłuszczem posiekać, dodać cukier roztrzepany z jajkami, proszek do pieczenia, sól, wyrobić ciasto, wstawić do lodówki na ½ godz. Ciasto podzielić na 3 części i upiec oddzielnie na złoty kolor.

MASA SEROWA
Do sera dodać masło, jajka, cukier, cukier waniliowy, dobrze wymieszać, podgrzewać ciągle mieszając, aż masa będzie lejąca. Następnie dodać roztrzepaną w mleku mąkę lub budyń, wymieszać i zagotować. Masą przekładać placki, a wierzch ozdobić polewą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation