Kuchnia

Kuchnia

Szybkie ciasto z brzoskwiniami
(blacha: 20/25 cm)
1 i 1/2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki soli
1/2 - 3/4 szklanki cukru (w zależności od tego czy lubimy bardzo słodkie ciasta, ja dałam mniej) + 1 łyżka brązowego do posypania
1/2 szklanki mleka
1/4 szklanka oleju roślinnego
1 duże jajko
3 średnie brzoskwinie (u mnie dwie brzoskwinie z puszki i 3 śliwki)
łyżeczka cynamonu
W jednej misce wymieszać mąkę, sól i proszek do pieczenia, w drugiej zmiksować cukier z jajkiem, a następnie dodać olej i mleko - miksować, aż się połączą. Dodać suche składniki do płynu i mieszać do połączenia składników.
Brzoskwinie i śliwki pokroić w ósemki. Ciasto przełożyć do formy o wymiarach 20/25 cm. Na ciasto wyłożyć owoce. Wymieszać cukier z cynamonem, posypać wierzch ciasta. Piec około 35-40 minut w temperaturze 180oC.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation