Kuchnia

Słodkości

Przepis na Ciasto Milky Way

35 dkg margaryny
Biszkopt:
6 jajek
3/4 szklanki cukru
1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
1 szklanka mąki pszennej
3 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki oleju
Masa:
2/3 szklanki mleka
cukier waniliowy
2/3 szklanki cukru
2 szklanki mleka w proszku(niebieskiego- pełnego)
35 dkg masła
150 g czekolady

Jak zrobić?

Białka ubić na sztywna pianę, dodać cukier, po jednym żółtku.Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao, dodać do piany delikatnie mieszając, dodać olej.Biszkopt upiec (24x34cm).Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, wystudzić.Margarynę utrzeć na puch ,dodać wystudzone mleko, mleko w proszku.Biszkopt podzielić na pół, nasączyć i przełożyć go przygotowanym mlecznym kremem.Czekoladę z 2 łyżkami margaryny rozpuścić na parze i polać górę biszkoptu.Smacznego!!!

Temperatura piekarnika : 170 CoC

Czas pieczenia: 25 minut
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation