Kuchnia

kuchnia

Kanapki na ciepło ze szparagami i serem raclette


2 podłużne ciabatty
8 – 10 cienkich zielonych szparagów
2 grube plastry sera raclette (około 5-8 mm)

Zagotowujemy garnek osolonej wody.
Szparagi myjemy, odłamujemy twarde końcówki, wrzucamy do wrzątku i gotujemy około 5-10 minut. Tak jak lubimy. Wyjmujemy z wody i odsączamy na sicie.
Ciabatty przekrawamy wzdłuż na pół. Na spodniej połowie kładziemy po plastrze sera, a na serze rozkładamy szparagi.
Tak przygotowane połówki ciabatty wkładamy do piekarnika pod grill. Zapiekamy, aż ser nabierze ciemnozłotego koloru.
Przykrywamy górną połową ciabatty i dalej grillujemy, aż pieczywo się z wierzchu przypiecze.
Podajemy gorące.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation