Kuchnia

Jajka

Jajko faszerowane pastą jajeczną

Jajko faszerowane pastą jajeczną



Składniki:

1 jajko

Twarożek 20 g

pół pęczka szczypiorku

pół pęczka zielonej pietruszki

2 łyżki oliwy z oliwek

Sól, pieprz do smaku

Kawior czarny

Kawior czerwony

Krążek sera pleśniowego



Jajko gotujemy na twardo, delikatnie przecinamy na pół uważając, żeby nie zniszczyć skorupek. Wyłuskane jajko ucieramy na gładką masę z twarożkiem, posiekanymi ziołami, oliwą z oliwek, solą i pieprzem (do smaku).

Połówkę skorupki wypełniamy przygotowanym farszem. W krążku pleśniowego sera wycinamy dziurkę tak, żeby umieścić w niej pionowo skorupkę jajka z farszem. Całość dekorujemy czarnym i czerwonym kawiorem oraz liśćmi pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation