Kuchnia

Desery

Brownies z pomarańczą i białą czekoladą

Składniki:
150 g gorzkiej czekolady
5 jajek
200 g cukru trzcinowego
100 g cukru
100 g masła
150 g mąki
1 lyżka kakao
100 g orzechów włoskich
1 pomarańcza
100 g białej czekolady

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jajka łączymy z cukrami, mąką i kakao. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę i masło.
Orzechy siekamy i wrzucamy do ciasta. Sparzoną pomarańczę (ze skórką) kroimy w kostkę, dodajemy do ciasta, mieszamy. Na koniec dodajemy posiekaną białą czekoladę.
Ciasto przelewamy do foremki 25x25 cm.
Pieczemy ok. 40 min w temp. 180°C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation