Kuchnia

Koktajle, napoje, soki

Latte Macchiato- bez użycia ekspresu

1.zaparzyć espresso w szklance ( z niego utworzy się widoczna ciemna warstwa), oczywiście nie zaparzamy kawy wrzątkiem tylko czekamy chwile aż woda trochę ostygnie ok. 90stopniC
2.następnie w drugiej wysokiej szklance podgrzać mleko( około pół szklnaki), ja zrobiłam to w mikrofali- najlepiej jest aby mleko miało ok 65stopniC- czyli jest gorące ale przy próbowaniu nie parzy nas w język,
3. po podgrzaniu ubijamy mleko, najlepiej sprawdza się ubijacz do mleka, który kupimy za ok. 10 zł
4. do szklanki z mlekiem wlewamy powoli (najlepiej na środku) kawę, możemy też wlewać kawę łyżeczką
5. patrzymy jak wychodzą warstwy
6. nacieszymy oko widokiem
7. mieszamy
8. pijemy
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation