Kuchnia

wypieki

Składniki::
masło: 10 dag
kawa rozpuszczalna: 1 łyżeczka
jajka: 3 sztuki
proszek do pieczenia: 1/2 łyżeczki
cukier: 15 dag
gorzkie kakao: 5 dag
mąka: 25 dag
cukier waniliowy: 1 torebka
sól: 1/2 łyżeczki
gorzka czekolada: 10 dag
cukinia: 10 dag
soda oczyszczona: 1 łyżeczka

Cukinię umyć, osuszyć, nie obierać ze skórki, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czekoladę pokroić w niezbyt drobną kostkę. W misce wymieszać przesianą mąkę, kakao, sodę, proszek do pieczenia, sól i kawę.
Miękki masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Nadal ucierając, dodawać po jednym jajku, potem stopniowo wsypywać mąkę. Całość dokładnie wymieszać.
Dodać cukinię i kawałki czekolady, wymieszać delikatnie łyżką. Przełożyć do tortownicy natłuszczonej i posypanej bułką tartą.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180ºC i piec 40-50 minut. Wyjąć, przestudzić. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation