Kuchnia

wypieki

Przepis na muffinki z bananami

Składniki:

3 banany średniej wielkości
pół filiżanki syropu klonowego lub miodu
łyżka aromatu waniliowego
pół szklanki mąki
łyżeczka sody oczyszczonej
orzechy lub migdały
2 łyżeczki soli morskiej
6 łyżek oleju
szklanka mąki orkiszowej
Sposób przygotowania:

Mąkę, sodę i sól przesyp do miski. Zmiksuj banany, dodająć płynne składniki. Powoli dosypuj mąkę i miksuj, aż uzyskasz płynną masę. Dodaj orzechy (prażone lub drobno posiekane), rodzynki i migdały i zmiksuj całość. Piecz 25 minut w foremkach wysmarowanych tłuszczem w temperaturze 180 stopni.

Muffinki wyśmienicie smakują polane czekoladą i posypane płatkami migdałowymi.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation