Kuchnia

Palce lizać!

Jajka faszerowane pastą oliwkową
Składniki:
9 jajek ugotowanych na twardo
1-2 łyżki majonezu
sól, pieprz
garść oliwek czarnych wędzonych (ewentualnie zwykłe)
1 ogórek kiszony (tylko jeśli oliwki są zwykłe - jeśli wędzone - pominąć)
mała cebulka
odrobina zielonej dymki lub szczypiorku
koperek do dekoracji

Jajka przekroić wzdłuż i wyjąć delikatnie żółtka. Oliwki obrać z pestek, Ogórka i cebulkę drobno posiekać. Wszystko razem umieścić w malakserze i zmiksować. Majonezu dodać tyle by konsystencja pasty była zadowalająca. Doprawić solą i pieprzem. Jajka napełniać przy pomocy worka dekoratorskiego z końcówką np 2c. W każde jajko powbijać gałązkę koperku. Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation