Kuchnia

Przepisy Wyjątkowe

Składniki
na 6-8 kotletów

500g ziemniaków
20 połówek suszonego pomidora z torebki
3 ząbki czosnku
3 garście świeżego szpinaku
2 łyżki oliwy z oliwek, u mnie z pomidorów suszonych


Przygotowanie

Ziemniaki obieramy, kroimy i gotujemy na parze 20 minut. Szpinak myjemy i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Przeciskamy czosnek przez praskę i mieszamy aż szpinak się złamie. Gotowe ziemniaki ubijamy i mieszamy ze szpinakiem. Dorzucamy pokrojone w kawałki pomidory i lepimy rękoma niewielkie kotlety, które smażymy na bardzo małym ogniu na patelni po smażeniu szpinaku. Po kilka minut z każdej strony. GOTOWE

Komentarze

http://dietetyczniesiostro.blogspot.com/2013/04/ziemniaki-na-diecie-zawsze.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation