Kuchnia

Nalewki ,wina....

whisky w cytrynowo korzennym wydaniu

Składniki ( dla 4* osób, czas przygotowania około 15 minut):

4 plasterki cytryny
12 goździków,
obrana skórka z połowy cytryny
2 łyżki stołowe syropu klonowego,
400 ml wody,
100 ml whisky.

*porcje nie są zbyt duże

Sposób przygotowania:

W każdy plasterek cytryny wbić po 3 goździki i włożyć do niedużego garnuszka. Dodać skórkę z cytryny, syrop klonowy( jeżeli ktoś nie ma go akurat pod ręką może zastąpić miodem, całość będzie wtedy nieco słodsza). Wszystko zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Wyłączyć gaz i odstawić na 2- 3 minuty, aby wszystkie składniki oddały swój aromat, po czym wyjąć skórkę z cytryny.
100 ml whisky rozlać do czterech małych szklanek i dopełnić przygotowanym naparem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation