Kuchnia

w galarecie

Roladki pietruszkowe z czosnkiem w galarecie


Składniki:
2 piersi z kurczaka (500g)
1 jajko (60g)
czosnek
natka pietruszki
przyprawy (sól, pieprz)

Mięso z surowej piersi z kurczaka mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy surowe jajko i przyprawiamy. dodajemy posiekaną natkę pietruszki, czosnek.Rozkładamy folię spożywczą, skrapiamy wodą (żeby później mięso ładnie od niej odchodziło). Bierzemy mięso i formujemy prostokąt ok. 10cm szeroki i 15cm długi, bardzo płaski na 0,5cm. Przyklepujemy, żeby było równomiernie wysokie i zawijamy gotową roladkę w folię. W garnku gotujemy wodę i wrzucamy na wrzątek nasze roladki, razem z folią. Po kilku sekundach mięso zmieni kolor na biały, wtedy można już usunąć folię bez obawy o utratę kształtu roladki. Gotujemy ok. 15 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation