Kuchnia

Jedzeniowe. <3

Imbirowa tarta bez pieczenia

składniki:
- 300 g ciasteczek imbirowych zmielonych na pył
- 100 g masła
- 0.5l mleka-można ciut mniej
- 3 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 3 łyżki cukru do wypieków
- 500 ml śmietany kremówki
- 4 łyżki cukru pudru
- ok 400 g malin lub innych owoców


Masło topimy.Mieszamy z zmielonymi ciasteczkami.
Formę do tart smarujemy masłem i oprószamy mąką.Wykładamy dno i boki ciastem z ciasteczek imbirowych.
Wstawiamy do lodówki.


1.5 szklanki mleka gotujemy z cukrem do wypieków.W pozostałej części mleka rozrabiamy mąki tak aby nie było grudek.Wlewamy na gotujące się mleko.Powstały budyń odstawiamy z ognia.Dodajemy 200 g zmiksowanych malin.Mieszamy.Studzimy.


Kremówkę ubijamy na puszystą masę dodając w trakcie cukier puder.


Na schłodzony spód z ciastek imbirowych wykładamy budyń,ubitą kremówkę i przystrajamy malinami.
Schładzamy kilka godzin.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation