Kuchnia

Jedzonko

Rożki z papieru ryżowego z tuńczykiem - ugotuj.to

ROŻKI Z PAPIERU RYŻOWEGO Z TUŃCZYKIEM - składniki:
1 arkusz papieru ryżowego
1/4 mango
1 paluszek krabowy
20 g steku z tuńczyka
1/4 dojrzałego
miękkiego awokado
1 listek karbowanej sałaty
ROŻKI Z PAPIERU RYŻOWEGO Z TUŃCZYKIEM - sposób przygotowania:
Papier ryżowy moczymy przez 5 min w letniej wodzie, wyciągamy i delikatnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Mango, paluszka krabowego, stek z tuńczyka i awokado kroimy w cienkie 5-centymetrowe paski. Kładziemy je na środku papieru, dodajemy liść sałaty. Boki papieru zaginamy do środka. Następnie całość przecinamy na dwie połówki. Do tego idealnie pasuje sos słodko-kwaśny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation