Inne

Kulinarne szaleństwo

Tosty z bryndzą

4 tosty

8 kromek chleba tostowego najlepiej pełnoziarnistego
ok. 100-150g bryndzy
mąka do obtoczenia chleba
1 duże jajko
1/4 szkl mleka
sól i pieprz do smaku
masło do smażenia

Smarujemy grubo 4 kromki chleba bryndzą (im więcej tym lepiej, ale bez przesady, żeby nie wypłynęła bokiem przy smażeniu), nakrywamy je pozostałymi kromkami. Na płaskich talerzykach przygotowujemy: mąkę oraz jajka roztrzepane z mlekiem, solą i pieprzem. Obtaczamy złożone kromki z obu stron najpierw w mące, a następnie moczymy w jajkach i natychmiast smażymy na patelni na rozgrzanym maśle. Możemy osączyć na papierowych ręcznikach po usmażeniu.

Read more: http://www.kuchnianadatlantykiem.com/search/label/Dania%20bezmi%C4%99sne#ixzz2WZTtBSWo
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation