Książka

ciastka i babeczki : **

Rafaello Cupcakes

Babeczki:
1 i 1/4 szklanki mąki pszennej (szklanka o pojemności 250 ml)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
3/4 szklanki cukru
1 i 1/3 szklanki wiórek kokosowych
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
2 krople zapachu migdałowego
szklanka śmietanki 36 % (można dać trochę więcej)
½ szklanki roztopionego masła
2 jajka
12 kuleczek Rafaello
Wszystkie suche składniki wymieszać razem w miseczce. Mokre składniki przełożyć do oddzielnej miseczki i wymieszać. Połączyć mokre składniki z suchymi do uzyskania gładkiej konsystencji.
Przygotować papilotki lub foremki na muffinki i do każdej wlać łyżkę ciasta, następnie włożyć Rafaello i pokryć całkowicie kuleczkę ciastem.
Piec ok 22-25 minut w 180ºC. Ostudzić.

Polewa:
150 g białej czekolady
Dodatkowo:
wiórki kokosowe, płatki migdałowe, świeży kokos
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Wierzch babeczek polać dość obficie czekoladą i udekorować wybranymi dodatkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation