Kuchnia

kucharzenie

Garnkomania!: Wegetariański pasztet z kaszy jęczmiennej
Składniki:

1 torebka, czyli 100g kaszy jęczmiennej
pęczek natki pietruszki
6 niedużych ziemniaków
papryka słodka mielona
sól
czosnek granulowany
5 ząbków czosnku
2 cebule
2 małe jajka
pół szklanki kaszy manny
olej
przyprawa do mięsa mielonego
majeranek

Kaszę należy ugotować wg przepisu na opakowaniu, ziemniaki obrać i również ugotować do miękkości. Natkę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, cebulę pokrojona w drobną kostkę zrumienić na oleju. Wszystkie składniki razem przełożyć do miski, wymieszać. Gdy masa ostygnie, wbić 2 jajka, doprawić papryką, mieszanką przypraw do mięsa mielonego, majerankiem, solą, czosnkiem granulowanym i wyrabiać łyżką masę podsypując kaszą manną - ma być taka jak na mielone. Przełożyć do foremki, piec ok godziny w 150st z termoobiegiem.
** Jeśli ktoś woli bardziej gładką konsystencję pasztetu, można składniki zmiksować blenderem :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation