Kuchnia

Dania i przysmaki

WYTRAWNE MUFINY ŚNIADANIOWE
Składniki i przygotowanie (na ok. 8 muffinów):

5-6 jajek
4 łyżki startego żółtego sera
2 łyżki mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki drobno pokrojonego wędzonego boczku
kromka chleba razowego
łyżka masła
2 łyżki posiekanego szczypiorku
Jajka wbić do miski, rozbełtać. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, starty żółty ser oraz szczypiorek, dokładnie wymieszać. Chleb pokroić w kostkę, podsmażyć na złoto na maśle. Boczek podsmażyć na patelni.
Papierowe, podwójne foremki do muffinek ustawić w formie do pieczenia muffin. Na dnie każdej z nich ułożyć kilka grzanek. Następnie zalać je masą jajeczną pozostawiając ok. 1 cm wolnego miejsca w foremce. Na wierzchu muffinek ułożyć kawałki smażonego boczku. Muffinki piec w 180 stopniach (z użyciem termoobiegu) przez ok. 15-20 minut, aż jajka się zetną.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation