Kuchnia

The art of eating

kurczak z miodem i musztardą zatopiony w płatkach kukurydzianych

Składniki:
3-4 piersi z kurczaka
300g gęstego jogurtu, typu bałkańskiego
2 łyżki musztardy
2 łyżki miodu
szczypta soli
2 1/2 szklanki płatków kukurydzianych
oliwa

Kurczaka potnijcie w grubsze paski. W misce wymieszajcie ze sobą jogurt, musztardę, miód i sól. Obtoczcie każdy kawałek kurczaka w sosie i włóżcie do woreczka foliowego i wstawcie do lodówki na min. 20 min. W drugim worku pokruszcie płatki kukurydziane. Rozgrzejcie piekarnik do 180'C. Każdy kawałek kurczaka w sosie wrzućcie do worka z płatkami, potrząśnijcie, żeby dobrze się nimi pokrył. Tak przygotowane mięso ułóżcie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i skropcie oliwą. Wstawcie do piekarnika na 20-25 min. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation