Kuchnia

The art of eating

PANCAKES bez mąki i dietetyczne!

Składniki
3 jajka
2 łyżki skrobi kukurydzianej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka otrębów pszennych
1 łyżka oliwy z oliwek lub bez tłuszczu jeśli mamy patelnię beztłuszczową
1 łyżka brązowego cukru

Przygotowanie:
Jajka rozkłócić ze wszystkimi składnikami. Patelnię smarujemy oliwą i w foremkę do wycinania ciastek wlewamy ciut ciasta (ok. 2 łyżki). Do smażenia możemy również użyć malutkiej patelni teflonowej własnie do pancakesów. Foremkę przykrywamy i czekamy aż placek wyrośnie i zetnie się wystarczająco aby móc go wyciąć z foremki. Ja robiłam to nożem, wypychając ciasto z obręczy. Wtedy przekładamy placka na drugą stronę a do foremki wlewamy kolejną porcję ciasta.Można je zjeść z białym serkiem, jogurtem czy dżemem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation