Kuchnia

food & drink

Owocowe mascarpone

Czas przygotowania: 30 minut
Czas gotowania: 5 minut
Ilość porcji: 2

Składniki
Szklanka owoców (truskawki, maliny, porzeczki może być mrożona mieszanka owocowa)
2 łyżeczki cukru
10 okrągłych biszkoptów
4 łyżki cukru pudru
250g serka mascarpone
3 łyżki śmietanki 30%
pomarańczy

Etapy przygotowania
Owoce podgrzewamy z 2 łyżkami cukru i sokiem z połowy pomarańczy (ok 4-5 minut), aż wypuszczą lekko sok, odstawiamy aż wystygną.
Do miseczki wlewamy sok z drugiej połowy pomarańczy, cukier puder, mieszamy, dodajemy serek mascarpone i śmietankę, dokładnie mieszamy.
Do dwóch pucharków (lub 4 małych szklaneczek) wkładamy po 5 biszkoptów, przykrywamy masą, układamy owoce, polewamy syropem z owoców. Schładzamy w lodówce.
Smacznego!!!!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation