Kuchnia

DROBNE SŁODKOŚCI

DESER BRZOSKWINIOWY - składniki:
6 dojrzałych brzoskwiń
12-18 kulek lodów waniliowych
40 dag świeżych malin
15 dag cukru pudru
szklanka kremówki
sposób przygotowania:
Brzoskwinie włożyć na kilka sekund do wrzątku, po czym przełożyć na chwilę do lodowatej wody, obrać, włożyć do miski, posypać cukrem pudrem i wstawić do lodówki. Maliny zmiksować (kilka odłożyć do dekoracji), przetrzeć przez sitko, dosłodzić do smaku cukrem pudrem. Wystudzone brzoskwinie przekroić na połówki, usunąć pestki. Do srebrnych, szklanych lub kryształowych pucharków rozłożyć po 2-3 kulki lodów. Na nich ułożyć po 2 połówki brzoskwiń, polać deser musem malinowym i udekorować malinami i kremówką ubitą z niewielkim dodatkiem cukru pudru (w oryginalnej wersji melby autorstwa słynnego kucharza francuskiego Augusta Escoffiera nie ma bitej śmietany).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation