Kuchnia

Ciasta & Torty

JOGURTOWE CIASTO MALINOWE
(na kwadratową blachę 24 x 24 cm)

3 jaja
250 ml jogurtu naturalnego
125 ml oleju
450 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
200 g cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
300 g mrożonych malin

Nierozmrożone maliny dokładnie i bardzo delikatnie wymieszać z dwoma łyżkami mąki.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać olej i jogurt, porządnie wymieszać. Partiami wsypywać przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę. Wrzucić maliny i delikatnie połączyć z ciastem.
Formę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Przełożyć do niej przygotowane ciasto, wyrównać powierzchnię.
Piec w 200 st. C. ok. 40-50 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation