Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

[ok. 5 sztuk]

2 jajka
3 czubate łyżki skrobi kukurydzianej
2 łyżki odtłuszczonego kakao
łyżka słodziku do pieczenia
2/3 szklanki mleka (lub mleka pół na pół z wodą)

kostka chudego twarogu
3-4 łyżki jogurtu naturalnego
ew. słodzik, cynamon, wanilia

//przy fazie iii:
świeże owoce

jajka wymieszać ze skrobią, kakao i słodzikiem, stopniowo dodawać mleko, mieszając, aby w cieście nie powstały grudki. usmażyć cienkie naleśniki i odstawić do wystygnięcia.
twaróg dokładnie wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku wg. uznania. farsz rozsmarować na naleśnikach, posypać owocami (u mnie maliny i borówki), zwinąć w ruloniki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation