Kuchnia

Cooking Book

Camembert panierowany
Składniki:

ser camembert [1 szt.] (na osobę)
jajka [1 szt.] (wystarcza na 2-3 okrągłe sery)
bułka tarta
sól (szczypta)
przyprawy (te które lubimu wg uznania)
olej (do smażenia )

Przygotowanie:

Mega prosty w przygotowaniu ale za to jaki pyszny ser.
Niektórzy dzielą krążki sera na pół ale ja wolę całe:)

Ser camembert (o dowolnym smaku) maczamy w rozmąconym jajku z dodatkiem soli, następnie w bułce tartej (doprawionej mieszanką przypraw) i jeszcze raz w jajku i bułce.
Należy uważać żeby panierka szczelnie otaczała ser. Krążki smażymy kilka minut na patelni z rozgrzanym olejem (na złocisty kolor). Obracamy delikatnie.
Odsączamy na papierowym ręczniku i pałaszujemy od razu, póki trzyma temperaturę, a środek jest apetycznie płynny:)

Rewelacyjnie smakuje z żurawiną i dodatkiem mieszanki sałat:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation