Kuchnia

jedzonko

Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
Kuchnia Lidla

Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
Co kupić
• 20 dużych pieczarek
• 1/2 słoiczka pesto Baresa
• 1/2 opakowania sera pleśniowego Goldsteig
• 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
• 1 opakowanie rukoli
• 1 łyżka octu balsamicznego Acentino
Jak zrobić
1. Pieczarki myjemy, osuszamy i wycinamy nóżki. Ser rozkruszamy i mieszamy z sosem pesto.
2. Przez 3 minuty opiekamy pieczarki na grillu kapeluszem do góry, a następnie odwracamy je i napełniamy masą z sera i pesto.
3. Grillujemy jeszcze 5 minut.
4. Na skropioną octem balsamicznym rukolę wykładamy pieczarki i posypujemy je natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation