Kuchnia

Potrawki

OSTRY RYZ Z WARZYWAMI I KURCZAKIEM.

na 2 porcje:

torebka ryżu brązowego (110g)
warzywa na patelnię (u mnie włoskie, 450g)
250g piersi z kurczaka (1 duża)
puszka czerwonej fasoli
7 ząbków czosnku (miałem takie średniej wielkości)
marchewka, pół cebuli
2 łyżki oleju
ulubione przyprawy (u mnie: świeżo zmielony pieprz, kucharek, przyprawa do kurczaka Prymat, saszetka z przyprawami z mrożonki)

Ryż gotujemy na sypko. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojonego w kostkę kurczaka, cebulę oraz przyprawy. Czekamy aż się usmaży. Dodajemy odsączoną fasolę, ryż, warzywa na patelnię oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili wrzucamy startą marchew. Dusimy około 15 minut pod przykryciem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation