Kuchnia

ciastka

Przepisy Wojtka Kosińskiego, 3. edycja, Warszawa - przepisy Ugotowani TVN

Składniki:

• owoce sezonowe (truskawki, maliny, wiśnie, jagody - do wyboru)
• tabliczka białej czekolady
• 3-4 garście malin na mus
• 2 opakowania serka mascarpone
• 3 żółtka
• 3 łyżki cukru
• liście mięty

Sposób przygotowania:

Ubijamy żółtka z cukrem na puszystą masę. Dodajemy serek mascarpone, mieszamy. Do rondelka wrzucamy maliny wraz z gałązką rozmarynu, gotujemy aż uzyskamy owocowa pulpę. Całość przecieramy przez sitko, aby pozbyć się pestek i uzyskać konsystencje musu.W musie rozpuszczamy białą czekoladę. W pucharku układamy na przemian owoce i masę serową, polewamy z wierzchu musem z czekolada. Dekorujemy listkami mięty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation