Kuchnia

Kuchnia - desery , polewy i ...

Składniki na część malinową:
150 ml śmietany 30 %
150 ml przetartych malin (pozbywamy się pestek)
2 łyżki cukru
1 łyżeczka soku z cytryny
2 łyżeczki żelatyny
Składniki na cześć migdałową:
250 g śmietanki
50 ml mleka
2 łyżki cukru
1 łyżka syropu migdałowego
2 łyżeczki żelatyny

Malinowa:
Śmietankę doprowadzić prawie do wrzenia, dodając do niej cukier i mieszając, aby się nie przypaliła. Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia. Do gorącej śmietanki dodajemy żelatynę i rozpuszczamy ją. Kiedy masa osiągnie temperaturę około 60 stopni ,stopniowo dodajemy przetarte maliny i sok z cytryny. Całość dokładnie mieszamy i przelewamy do pucharków. Odstawiamy do lodówki na 1 ½ godziny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation