Kuchnia

kuchnia

PotrawyRegionalne: WIOSENNY SEREK Z MIĘTĄ RZODKIEWKĄ I OGÓRKIEM

Dziś wiosennie, zielono i zdrowo.
Szybki pomysł na pyszne śniadanko.
Do białego serka można dodać właściwie wszystko na co macie ochotę.
Ale koniecznie dodajcie listków świeżej mięty.
Nadaje ona rewelacyjną świeżość i jakże inny smak naszemu serkowi.

Składniki:

opakowanie białego granulowanego sera / oczywiście możecie użyć innego dowolnego
połowa świeżego zielonego ogórka
3-4 szt. rzodkiewek
dymka
świeży tymianek
parę listków świeżej mięty
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
grzanki do serka


Do miseczki przełożyłam biały serek.
Pokroiłam dymkę i świeży tymianek.
Starłam na drobnej tarce rzodkiewki.
Na tarce o grubych oczkach starłam ogórka.
Odcisnęłam z niego nadmiar soku.
Dołączył do pozostałych składników.
Z gałązek mięty zerwałam parę listków.
Pokroiłam je i dodałam do serka.
Wszystkie składniki wymieszałam, przyprawiłam solą i pieprzem.
Podawałam z grzankami.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation