Kuchnia

kulinaria

Dietetyczne muffiny z malinami

Muffiny: (proporcje na 6 dużych sztuk)
150 g malin
125 ml mleka
130 g mąki
45 g płatków owsianych
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
120 g cukru brązowego
1 duże jajko

1. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni.
2. Do średniej wielkości miski przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia, dodajemy płatki.
4. W drugiej misce mieszamy cukier, jajka, mleko.
5. Dodajemy mieszankę mąki i szybko łączymy. Dorzucamy maliny.
6. Dzielimy ciasto równomiernie do foremek (ja używam silikonowych), wypełniając je do ¾ całości.
7. Pieczemy aż do suchego patyczka 20, do 25 minut. Muffiny studzimy, wyjmujemy z foremek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation