Kuchnia

Deserki, owsianki, sorbety itp.

SKŁADNIKI:
200 ml śmietanki 36%
150 g serka ricotta
300 g truskawek
3 łyżki cukru pudru
1 galaretka truskawkowa
dekoracja: bita śmietana i truskawki


Galaretkę truskawkową rozpuść w 200 ml wody i ostudź.
Na dno salaterek wlej odrobinę galaretki i odstaw do zastygnięcia - pozostaw około 60 ml galaretki do kremu.
Truskawki wrzuć do misy blendera i zmiksuj. Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Do śmietanki dodaj ricottę i wymieszaj. Następnie dodaj mus truskawkowy, resztę galaretki i połącz wszystko razem.
Krem przelej do pucharków i schłodź w lodówce.
Przed podaniem udekoruj bitą śmietaną i truskawkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation