Kuchnia

ryby i frutiidimare

Spaghetti z krewetkami i cukinią
Składniki :

500 g makaronu razowego(spaghetti )
400 g krewetek
4 cukinie
liście bazylii (10)
listki mięty (6)
3 ząbki czosnku
50 g migdałów obranych, posiekanych i uprażonych na suchej patelni
Oliwa z oliwek
Sól
pieprz

Przygotowanie:

Myjemy cukinię i kroimy ją wzdłuż na cienkie plastry (2-3 mm).
Układamy je na rozgrzanym grillu i grilujemy 5 - 8 minut z każdej strony.
Gdy są gotowe przekładamy na talerz i kroimy w kawałki.

Przekładamy do miski.
Myjemy krewetki, osuszamy papierowym ręcznikiemi i gotujemy przez 5 minut na gorącym grilu. Ugotowane, dodajemy do cukinii.
Zalewamy wszystko z oliwą.
Dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek, listki bazylii i mięty.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieszamy wszystkie składniki.
Odstawiamy na co najmniej 30 min.
Gotujemy makaron spaghetti, odcedzamy i łączymy go z naszą marynatą z cukinii i krewetek.
Dobrze mieszamy pomagając sobie 2 widelcami
W razie potrzeby można dodać jeszcze trochę oliwy z oliwek.
Serwujemy makaron na talerzach i posypujemy prażonymi płatkami migdałów.

Smacznego
www.agustomio.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation