Kuchnia

na przyjęcia w ogrodzie

Meksykański Król Imprezy

Składniki:
• 0,5 kg mięsa mielonego (w przyszłości dam ok 300 g, bo jak dla mnie było za dużo mięsa w sałatce)
• 1 czerwona cebula
• 3 - 4 łyżki koncentratu pomidorowego
• pół główki sałaty
• 3 pomidory
• 0,5 kg pieczarek
• 1 puszka kukurydzy
• 1 puszka czerwonej fasoli
• 0,5 l jogurtu naturalnego
• 6 łyżek majonezu
• 200 g sera żółtego (dałam 100 g)
• paczka chipsów tortilla
• pieprz, sól
Cebulę drobno posiekaj. Mięso mielone usmaż. W połowie smażenia dodaj cebulę i koncentrat pomidorowy. W międzyczasie pieczarki pokrój w plasterki i smaż do czasu aż cała woda odparuje. W przezroczystej misce układaj warstwy. Sałatę porwaną na kawałki, na nią pokrojony w kostkę pomidor i usmażone mięso. Na mięsie ułóż kolejno warstwy pieczarek, kukurydzy i fasoli. Jogurt wymieszaj z majonezem i dopraw solą oraz pieprzem. Wymieszany jogurt wylej na fasolę, posyp startym serem. Na około powtykaj całe chipsy, a wierzch posyp pokruszonymi.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation