Kuchnia

na przyjęcia w ogrodzie

KORECZKI Z TORTILLI Z DWOMA NADZIENIAMI.

SKŁADNIKI ( na 2 duże talerze koreczków):
Nadzienie 1:

1 tortilla
1 mały serek topiony ( u mnie pieczarkowy)
4-5 liści kapusty pekińskiej
5 plastrów szynki konserwowej

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Tortille posmarować dokładnie serkiem topionym. Ułożyć na niej liście kapusty oraz szynkę. Dokładnie, ciasno zwinąć w roladkę. Włożyć do lodówki na 20 minut. Po tym czasie wyjąć i pokroić ostrym nożem na ok. 2 cm kawałki. Do każdego wbić wykałaczkę. Przechowywać do podania w lodówce.
Nadzienie 2:

1 tortilla
200 g białego sera tłustego
2 duże ogórki konserwowe
2 jajka
sól, pieprz

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Jajka ugotować na twardo. Pokroić w kostkę razem z ogórkami. Biały ser rozdrobnić widelcem, dodać do niego jajka i ogórki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Nałożyć na tortillę, zwinąć w roladkę i wstawić do lodówki na 20 minut. Po tym czasie wyjąć i pokroić ostrym nożem na 2 cm kawałki. Do każdego wbić wykałaczkę, przechowywać do podania w lodówce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation