Kuchnia

PLACKI - RACUCHY I INNE PRZEKĄSKI NA CIEPŁO ...

smaczne kąski

składniki

1/2 kg filetu z piersi kurczaka,
całe opakowanie przyprawy gyros,
duży jogurt naturalny,
2 ząbki czosnku zwykłego lub w oleju włoskim,
10 dag krakersów,
olej do smażenia,
ser.

czasem lubię nieco urozmaicić zwykłe kotleciki.
etapy przygotowania

mięso umyć, pokroić na niewielkie kawałki. przyprawę zmieszać z jogurtem oraz posiekanym czosnkiem. marynatą zalać mięso, przykryć i odstawić na 3-4 godz. do lodówki. krakersy włożyć do foliowego worka, szczelnie zamknąć i rozgnieść za pomocą kuchennego wałka. kurczaka obtoczyć w krakersach i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron, na piękny złoty kolor. przełożyć plasterkami zwiniętego sera lub udekorować wyciętymi z sera wzorkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation