Kuchnia

Dukan

Moje Dietetyczne Fanaberie: Owsiane crumble z mango i rabarbarem

Owsiane crumble z mango i rabarbarem
Przepis na deser dla 3 osób

100 g rabarbaru
1 duże dojrzałe mango
1 średnia marchew
2 łyżki owoców goji (lub np rodzynek)


50 g płatków owsianych górskich
20g otrębów owsianych
2 łyżki otrębów pszennych
100 ml jogurtu naturalnego
1 łyżka syropu klonowego
1 łyżeczka mielonego anyżu
cynamon




Dojrzałe mango obieramy i odkrawamy jego kawałki wzdłuż pestki, po czym kroimy w kostkę i wkładamy do foremki (u mnie średnica 20 cm).
Rabarbar kroimy w kostkę, marchew ucieramy na dużych oczkach tarki i wszystko razem z owocami goji dodajemy do mango.



W miseczce łączymy płatki z resztą składników na owsianą warstwę, dokładnie mieszamy i staramy się uzyskaną masę równomiernie rozłożyć na przygotowanych owocach, po czym całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170'C i pieczemy przez 35 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation