Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

wegańskie ciasto czekoladowe z dżemem

składniki:
2 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
1 szklanka mleka sojowego naturalnego
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżeczki sody
2 duże łyżki kakao
3 duże łyżki dżemu, najlepiej malinowego
1 cukier waniliowy

1. wszystkie składniki umieszczamy w misce i miksujemy (krótko) na jednolitą, gładką masę.

2. przekładamy ciasto do formy posmarowanej olejem, ja piekłam w foremce na chleb o wymiarach 22x12cm. piec w temperaturze 170oc na funkcji termoobieg przez około 60 minut. jeśli użyjemy większej blaszki wtedy pieczemy około 45 minut. przed wyjęciem z piekarnika najlepiej sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation