Kuchnia

jedzonko

Drink arbuzowy z teqiulą - przepis

Orzeźwiający drink arbuzowy z dodatkiem tequili - smaki dobrze się łączą słodki arbuz z aromatyczną mięta do tego tequila i grenadina - pycha Polecam
100 ml miąższu zmiksowanego z arbuza
60 ml tequila
1/2 limonki + kawałek do dekoracji
1 łyżka cukru trzcinowego
mała garść listków mięty cytrynowej lub zwykłej
kruszony lód
woda gazowana
2 łyżki syropu grenadilla
W szklance utrzeć limonki z cukrem i miętą wsypać lód, a następnie po kolei zmiksowanego arbuza oraz granadillę i dopełnić wodą gazowaną. Wytworzą się warstwy a potem się połączą - delikatnie wymieszać słomka udekorować listkiem mięty, plasterkami limonki i podawać.
Polecam
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation