Kuchnia

na słono

Meksykański gulasz z pulpecikami

W taką szarą jesienną pogodę dobrze jest się czymś rozgrzać. Meksykańskie smaki nadają się do tego idealnie! Tytuł dzisiejszego posta mówi o pulpecikach, ale tak naprawdę jest tu pewna dowolność. Jeśli nie macie szczególnej ochoty ich lepić, samo przyprawione, mielone mięso podane z tortillą lub ryżem będzie równie smaczne i aromatyczne.


Do mięsa dodać przyprawy, wymieszać i uformować kulki. Na patelni rozgrzać oliwę, smażyć klopsiki równomiernie ze wszystkich stron. Wrzucić pokrojoną cebulę i papryczkę chilli. Smażyć od czasu do czasu mieszając. Dodać pomidory i fasolę, zmniejszyć ogień i dusić przez 15 minut. Na koniec doprawić solą i pieprzem, posypać kolendrą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation