Kuchnia

na słono

Kotlety mielone z brokułami
Podzielę się z Wami świetnym przepisem na niecodzienne kotlety mielone. Lubię ten pomysł na obiad, bo za każdym razem mogę dodać inne warzywa, przez co kotlety nabierają innego, pysznego smaku. Tak przygotowane kotlety można podać na obiad, podwieczorek, a nawet zabrać na rodzinny piknik. Smacznego!

Składniki:
- 1 duża podwójna pierś kurczaka
- 1 średni brokuł
- 1 czerwona cebula
- 1 jajko,
- 1 garść bułki tartej
- sól, świeżo mielony czarny pieprz
- posiekany koperek (albo inne ulubione zioła)

Przygotowanie:
Piersi kurczaka oczyść i zmiel na grubych oczkach. Cebulę obierz i drobno posiekaj (albo zmiel razem z mięsem). Brokuła opłucz, sparz wrzątkiem, następnie zmiel. Do mięsa, cebuli i brokuła dodaj posiekany koperek, bułkę tartą, jajko oraz przyprawy.

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, uformuj kotleciki, obtocz je w bułce tartej i smaż na rozgrzanej patelni na złoty kolor.
Kotlety mielone z brokułami podawaj z mieszanką świeżych sałat.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation