Kuchnia

na słono

Z chleba tostowego wykrawacie szklanką krążki i wykładacie nimi foremki muffinkowe dokładnie dociskając pieczywo do brzegów. Na patelni smazycie plastry boczku. Muszą się wytopić, ale nie stwardnieć za mocno, żeby można je było zawijać w foremkach. Pamiętajcie, żeby usmażone plastry odsączyć jeszcze na papierowych ręczniczkach (no chyba, że jesteście drwalami i macie do porąbania drzewo z hektara lasu;))
Na wyłożone chlebem foremki wykładacie boczek tworząc z niego dookoła brzegów "gniazdka". Na spód każdego gniazdka pokrójcie kawałek pomidorka z zalewy (również odsączając go papierowymi ręcznikami).
Do gniazdek wbijacie po jednym jajku, oprószacie go solą, pieprzem i suszonymi pomidorami z czosnkiem, a na koniec traktujecie szczyptą parmezanu. Takie śniadaniowe babeczki wkładacie do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na.... aż się białko zetnie, a żółtko pozostanie płynne... to zajmuje jakieś 15 minut, ale sprawdzajcie koniecznie podczas pieczenia. Po wyciągnięciu z foremek jajka dekorujecie kolendrą.. pietruszką lub inną zieleniną.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation