Kuchnia

na słono

SKŁADNIKI
300 g ugotowanej kaszy jaglanej
500g brokułów
1 cebula
1 jajko
oliwa
garść natki pietruszki
1 łyżka musztardy dijon (lub 1 łyżka soku z cytryny)
sól, pieprz
mąka do oprószenia kotlecików

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotuję kaszę. Podsmażam na oliwie drobno poszatkowaną cebulkę. Brokuły dzielę na drobne różyczki, następnie wrzucam je na gotującą wodę i blanszuję ok 3 min. Wyrzucam na durszlak. Zanurzam w bardzo zimnej wodzie, odcedzam.Osączam dokładnie na ręczniku papierowym.
Mieszam zimną kaszę, brokuły, cebulę, jajko z pozostałą ilością składników. Gdy powstanie jednolita masa - formuję kotleciki wielkości dłoni. Oprószam mąką i smażę na oliwie.

http://karola.przepisy.net/placuszki-z-brokulow-i-kaszy-jaglanej/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation